مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

در طول تاريخ همواره شاهد شكل گيري تمدن‌‌هاي بزرگ بشري در كنار رودخانه‌‌ها بوده‌‌‌ايم‌‌. امروزه نيز زندگي و ساختمان سازي در كنار رودخانه‌‌ها داراي جذابيت زيادي براي اشخاص است. به دليل آباداني و دسترسي به آب همواره اكثر اشخاص تمايل به ساخت و ساز در حريم رودخانه‌‌ها دارند اما قطعا اين كار بدون مجوز‌‌هاي لازم امكان ندارد. در قديم افراد به راحتي در هر جايي كه ‌مي‌خواستند خانه‌‌هاي خود را ‌مي‌ساختند اما امروزه قطعا براي ساخت و ساز بايد ضوابط مربوطه به طور كامل رعايت شود تا از فجايع بعدي جلوگيري شود. اگر اشخاص بدون داشتن مجوز به ساختمان سازي بپردازند دولت با آن‌ها برخورد ‌مي‌كند و علاوه بر قلع بنا براي متخلفان مجازات نيز در نظر گرفته شده است. از اين رو در اين مطلب به بررسي مجوز ساخت و ساز در حريم رودخانه ‌مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

منبع :

مجوز ساخت در حريم رودخانه

مراحل صدور مجوز ساخت و ساز در حريم رودخانه‌ها

 

 

ساخت و ساز در حريم رودخانه‌‌ها

هر رودخانه داراي يك بستر و يك حريم است‌‌. در يك تعريف ساده ‌مي‌توان بستر را زميني دانست كه رودخانه در آن جريان دارد و حريم آن مقدار از زمين است كه از بعد از بستر رودخانه شروع ‌مي‌شود و با توجه به ميزان بارندگي‌‌هاي سالانه و حجم آب رودخانه بين 1 تا 20 متر تعيين مي‌گردد.

در حريم رودخانه‌‌ها اجازه ساخت و ساز وجود ندارد‌‌. براي هر گونه دخل و تصرف در حريم رودخانه بايد از سازمان‌‌هاي مربوطه مانند شوراياري مجوزهاي لازمه را دريافت نمود.

تعيين حدود حريم رودخانه‌‌ها

در آيين نامه مربوط به بستر و حريم رودخانه‌‌ها مصوب 1379 بر اساس ميزان آبدهي رودخانه حدود حريم آن تعيين شده است. در ماده 15 اين آيين نامه حريم رودخانه را به شرح زير تعيين كرده است:

الف) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان بيش از پانزده متر مكعب در ثانيه مي‌باشد از هر طرف رود دوازده تا پانزده متر تعيين مي‌گردد.

ب) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان ده الي پانزده متر مكعب در ثانيه است از هر طرف رود هشت تا دوازده متر تعيين مي‌شود.

پ) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان پنج الي ده متر مكعب در ثانيه است از هر طرف رود شش تا هشت متر معين مي‌گردد.

ت) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان دو الي پنج متر مكعب در ثانيه مي‌باشد از هر طرف رود چهار تا شش متر معين مي‌شود.

ث) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان بين صد و پنجاه ليتر الي دو متر مكعب در ثانيه است از هر طرف رود يك الي دو متر تعيين مي‌شود.

ج) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان كمتر از صد و پنجاه ليتر در ثانيه است از هر طرف رود كمتر از يك متر معين مي‌گردد.

مجوز ساخت و ساز در حريم رودخانه

از نظر قانوني تمام اشخاص براي ساخت بنا بايد از شهرداري مجوزهاي لازم را داشته باشند. از سوي ديگر نگهداري از حريم رودخانه‌‌ها با اداره محيط زيست است‌‌. بر اساس قانون اجازه ساخت در حريم تعيين شده براي رودخانه وجود ندارد به همين دليل شهرداري نبايد مجوز ساخت بدهد. ولي در اين راه شاهد دو مشكل عمده هستيم اول اينكه حدود حريم تمام رودخانه‌‌ها مشخص نشده است‌‌. يعني تعداد زيادي از رودخانه‌ها وجود دارند كه اصلا افراد ‌نمي‌دانند ميزان حريم آن چه قدر است‌‌.

دوم ارائه مجوزهاي ساخت و ساز غير قانوني. متاسفانه برخي از افراد متخلف با دريافت پول براي ساخت و ساز در حريم رودخانه‌‌ها مجوز صادر مي‌كنند كه مطابق قانون اين كار جرم است و پيگرد قانوني دارد.

استعلام حد بستر و حريم رودخانه

با توجه به قوانين امكان معامله زمين‌‌هاي حريم رودخانه وجود ندارد‌‌. در نتيجه براي سند زدن يا انجام هر گونه عمليات بايد استعلام‌‌هاي لازم از سازمان ثبت اسناد و املاك كشور يا از سوي اشخاص صورت بگيرد.

براي اين كار بايد به سازمان آب منطقه‌اي مراجعه شود‌‌. به اين صورت كه در ابتدا سازمان املاك وضعيت زمين‌‌هاي اطراف رودخانه را بر روي نقشه مشخص ‌مي‌كند و يك نسخه از آن را به همراه توضيحات تكميلي براي شركت آب منطقه ارسال مي‌كند. بعد از بررسي‌‌هاي كارشناسي با توجه به معيارهاي قانوني، شركت آب منطقه حدود و بستر رودخانه را تعيين ‌مي‌كند و براي اداره ثبت ‌مي‌فرستد. يا اينكه خود اشخاص اين استعلام را انجام ‌مي‌دهند.

بعد از دريافت جواب از سوي شركت آب منطقه‌اي در صورت نبودن در حريم رودخانه امكان سند زدن زمين‌‌ها يا ساخت و ساز وجود دارد.

اعتراض به استعلام حريم رودخانه | مجوز ساخت در حريم رودخانه

گاهي پيش ‌مي‌آيد كه افراد به ميزان حريمي كه براي يك رودخانه تعيين شده است اعتراض دارند. به طور مثال شخصي براي گرفتن مجوز ساخت و ساز مراجعه نموده است اما در پاسخ به او ‌مي‌گويند امكان دريافت مجوز وجود ندارد زيرا ملك در حريم رودخانه است‌‌. در اين جا فرد ‌مي‌تواند به اين تصميم اعتراض نمايد.

اشخاص در اين حالت به مدت يك ماه فرصت دارند تا به شركت آب منطقه‌اي اعتراض خود را بفرستند. بعد از دريافت اعتراض مدير عامل شركت يك كميسيون متشكل از دو نفر كارشناس فني ذيصلاح و يك حقوقدان مجرب تشكيل ‌مي‌دهد و اعتراض در اين كميسيون بررسي مي‌گردد. سپس كميسيون بررسي‌‌هاي لازم را با توجه به نظرات كارشناسي قبلي و ساير مستندات انجام مي‌دهد و حتي در صورت لزوم شخصا براي بررسي در محل حضور پيدا مي‌كند نظر اين كميسيون قطعي و به منزله نظر وزارت نيرو است.

شما ‌مي‌توانيد براي دريافت مشاوره حقوقي و پاسخ سوالات خود در مورد كسب مجوز در حريم رودخانه‌‌ها از خدمات مشاوره حقوقي آنلاين يا تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مجوز ساخت در حريم رودخانه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مجوز ساخت در حريم رودخانه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع :

مجوز ساخت در حريم رودخانه

مراحل صدور مجوز ساخت و ساز در حريم رودخانه‌ها

 

امتیاز:
بازدید: 14
برچسب:
:
[ 1399/9/18  ] [ ۱۷ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب